Catalog.hr

Nedjelja, 27. 11. 2022. Online 307 korisnika
Država

Makro Mikro - O nama

 

Tvrtka MAKROMIKRO d.o.o. osnovana je 1990. god. i nastala je iz započetog kućnog biznisa, vlasnika i direktora firme g. Željka Brigljevića.

Naime, radeći kao šef računskog centra državne tvrtke uočio je da na području bivše države raste potreba matričnih printera, a tako i potražnja za njihovim potrošnim materijalom - ribbonima. U to vrijeme postojale su kvote na uvoz informatičkih potrošnih dobara i nije svatko mogao uvoziti što je htio i koliko je htio.

Dakle, postojala je velika potražnja za ribbonima, a slaba ponuda istih.

Godine 1987. g. Željko Brigljević je stupio u kontakt sa jednom slovenskom tvrtkom koja se bavila prodajom ribbona. Zaključeno je da će pronalaženje kupaca za njihove ribbone rezultirati obostranom koristi, i tako je kućna radinost 1990. pretvorena u tvrtku MAKROMIKRO.

Tada je kupljen i prvi stroj za namatanje ribbona koji i danas radi i sudjeluje u obnavljanju istih. U vrijeme osnivanja tvrtke g. Željko Brigljević je ujedno bio i vlasnik i jedini zaposlenik, a danas u njoj radi više od 50-tak djelatnika, što u prodaji a što u proizvodnji i razvoju uređaja za testiranje obnovljenih tintnih cartridge-a.

Iz podstanarstva u tvrtki Z-EL Chipoteka, u kojem je bila do 1993., MAKROMIKRO širi se Zagrebom i danas imamo trgovine na Trešnjevci, u središtu grada, u Dubravi, na Črnomercu, u Sigečici (MEGASTORE) i u Rijeci.

Vremenom se djelatnost firme proširila i na trgovinu paletom informatičkih dobara, gdje istu uvozimo iz svih dijelova svijeta ili ju kupujemo kod domaćih distributera i zastupnika.

Ujedno se bavimo i reciklažom potrošenih ink i toner kazeta, a unatrag nekoliko godina u Jankomiru u sklopu bescarinske zone, radi tvornica za recikliranje opremljena modernom tehnologijom zbog koje su naši zaposlenici bili na dodatnoj edukaciji u Austriji.

Sva je sirovina u procesu reciklaže porjeklom iz Hrvatske, i to većim dijelom od naših vjernih kupaca, a čine je prazni toneri i ink kazete koje se otkupljuju po cijeni određenoj na svjetskom tržištu informatičkog otpada.

Prerada obuhvaća zamjenu svih dijelova kazeta koji se zatim plasiraju na tržište kao finalni proizvod.

Od prerađene sirovine na domaće tržište plasira se 20%, a na inozemnom završava ostalih 80%. Obnova tonera i ink kazeta optimalan je i nezamjenjiv način odlaganja informatičkog otpada.

Osim ekološkog, djelatnost ima i znatan potencijal za ostvarivanje profita, kako našeg tako i Vašeg ako nam ga donesete na otkup.

Makro Mikro


Pregleda: 4034   Napisano: 17.05.2013. « Povratak na prethodnu stranicu

Catalog vas pita:

Najljubazniji trgovci su u